Bröd

25g jäst
5 dl kallt vatten
0,5 solrosolja
2 tsk salt
2 dl skalade solrosfrön
1,3 L lantbruks mjöl av vete

-Smula ner jästen i en degbunke

-Häll i lite av vattnet och rör om tills jästen är upplöst.

-Tillsätt resten av vattnet,oljan,saltet,solrosfrön arbeta i det mesta av mjölet degen är färdig när den släpper bunkens kanter.

-Strö ett tunt lager mjöl över degen.

-Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur 2-3h.

-Ta upp degen på matbordet och knåda i resten av mjölet. Gör semlor.

-Låt den jäsa på bakplåtspapper under bakduk i 30 min.

-Grädda i mitten av ugnen 225gr.  i 15 min

NOM NOM NOM!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0