Bröd
25g jäst
5 dl kallt vatten
0,5 solrosolja
2 tsk salt
2 dl skalade solrosfrön
1,3 L lantbruks mjöl av vete
-Smula ner jästen i en degbunke
-Häll i lite av vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
-Tillsätt resten av vattnet,oljan,saltet,solrosfrön arbeta i det mesta av mjölet degen är färdig när den släpper bunkens kanter.
-Strö ett tunt lager mjöl över degen.
-Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur 2-3h.
-Ta upp degen på matbordet och knåda i resten av mjölet. Gör semlor.
-Låt den jäsa på bakplåtspapper under bakduk i 30 min.
-Grädda i mitten av ugnen 225gr. i 15 min
NOM NOM NOM!
5 dl kallt vatten
0,5 solrosolja
2 tsk salt
2 dl skalade solrosfrön
1,3 L lantbruks mjöl av vete
-Smula ner jästen i en degbunke
-Häll i lite av vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
-Tillsätt resten av vattnet,oljan,saltet,solrosfrön arbeta i det mesta av mjölet degen är färdig när den släpper bunkens kanter.
-Strö ett tunt lager mjöl över degen.
-Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur 2-3h.
-Ta upp degen på matbordet och knåda i resten av mjölet. Gör semlor.
-Låt den jäsa på bakplåtspapper under bakduk i 30 min.
-Grädda i mitten av ugnen 225gr. i 15 min
NOM NOM NOM!
Kommentarer
Trackback